Despre

De ce ”sunt un gentleman”?

Pentru că mă uit în jurul meu și văd foarte multe persoane lipsite de valoare, prea mulți bărbați care nu știu să fie gentlemeni, sau prea multe femei care se mulțumesc cu mai mult decât puțin.

Așa cum un gentleman reprezintă un exemplu pentru persoanele din jurul său, acest blog va reprezenta un punct de reper pentru persoanele care vor să facă o schimbare în viața lor.

Caracter, vorbe alese și stil

Aceste 3 elemente reprezintă, după părerea mea, bazele pe care se formează un gentleman. Pentru a avea caracter, ai nevoie de o experiență de viață destul de complexă, și de oameni de calitate în jurul tău. Pentru a impresiona o fată cu vorbele tale, ai nevoie de educație. Pentru a avea o ținută impecabilă, demnă de admirat, ai nevoie de o cultură vestimentară foarte bună. Da, ai auzit bine: cultură vestimentară. Nu oricine știe ce costum se poartă în funcție de ocazie, care trebuie să fie lungimea cravatei, cum trebuie aleși pantofii, sau cum se așează batista la sacou.

Afaceri și bani

Un gentleman nu este o persoană falsă, nici în viața de zi cu zi, și nici în plan profesional. Etica profesională contează foarte mult. Afacerile pot apărea de nicăieri, atunci când ai un caracter aparte, demn de respectat. Și, să vă mai spun un secret: de obicei, un gentleman e stabil din toate punctele de vedere, în special pe plan profesional. Nu îmi pot imagina un gentleman care să ducă o viață ieftină, trăind de azi pe mâine. Un gentleman va știi mereu cum să scape din situațiile critice, și cum să se descurce din punct de vedere financiar.

Femei

Împreună, vom dezbate destul de des acest subiect. Nu vreau să dau sfaturi despre cum să lingușiți femeile, sau despre cum să le dați dreptate, chiar dacă știți că nu ar merita. Un gentleman știe când să pună punct unor astfel de situații, și cum să pună punct. Articolele mele vă vor învăța ce le interesează în general pe femei, și ce relație trebuie să stabiliți cu ele, în funcție de ce vă doriți din partea lor. Cine nu și-ar dori să fie văzut bine de toate femeile din jur, să fie admirat de acestea? Pentru asta, ai nevoie de anumite calități, pe care trebuie să știi cum să le combini. Nu voi oferi sfaturi despre cum să ”agățați” femeile. În schimb, voi oferi sfaturi despre cum se cucerește o femeie. Vom vorbi despre sentimente, și despre cum ar trebui tratată o femeie de către un gentleman.

Învățăm împreună

Nimeni nu s-a născut învățat. Intenția mea e să ajut prin articolele scrise pe acest blog. Nu voi ține lecții de morală nimănui, nu vă voi oferi un exemplu concret despre cum ar trebui să fiți. La partea aceasta trebuie să lucrați voi. Articolele mele vă vor inspira și vor aduce în viața voastră impulsul de care aveți nevoie pentru a deveni mai buni, pentru a oferi atenție personalității voastre.

Orice persoană poate merge pe acest drum

Ai nevoie doar de voință. Nu vei depune efort fizic, și nici nu vei fi epuizat încercând să devii o persoană mai bună. Orice persoană are propria valoare. Toți suntem niște diamante neșlefuite. Tot ce trebuie să facem e să conștientizăm faptul că putem oferi valoare prin comportamentul propriu și prin exemplul pe care îl dăm. Celelalte lucruri vor veni de la sine.

V-ați născut bărbați, însă nu v-ați născut gentlemeni

Dacă te-am făcut curios, înseamnă că această pagină e pentru tine. Nu e cazul să dau exemple de alte lucruri specifice unui gentleman, pentru că lista ar continua ore în șir. Aceste calități se vor regăsi în articolele ce vor urma. Pe baza celor citite, poți alege dacă vrei să devii un gentleman sau nu (oare ar putea refuza cineva?). Însă nu uita: pentru a ajunge unde îți dorești, e nevoie de mult devotament. Nu spun că drumul pe care trebuie să îl parcurgi e ușor, dar hai să fim serioși: tu nu te-ai săturat să fii doar un bărbat?

”Când știi cât valorezi, nu te poți opri până nu obții ce ți se cuvine.” – Tu știi cât valorezi?